Aktiviteter

Det är klart att maten vi serverar barn och ungdomar ska vara hälsosam. Men att bara äta för att det är nyttigt blir inte så kul. Därför vill vi servera mat som väcker intresse. Smaker och råvaror, tillagning och hälsa, kultur och miljö – mat är en ingång till att prata om många olika saker.

Vi anordnar en rad olika aktiviteter för att öka medvetenheten om och intresset för vad vi stoppar i oss och hållbarhet. De flesta av aktiviteterna är förstås riktade till barnen, men vi genomför även aktiviteter för skolpersonal och föräldrar.

Några av våra aktiviteter

 

Världens smaker
Prova mat från olika delar av världen

Mat och pedagogik
Seminarier och utbildningar för skolpedagoger

Temadagar
Dagar med speciella aktiviteter beroende på tema. Några uppskattade teman är bland annat Harry Potter-dagen, Nalle Puh-dagen och Star Wars-dagen.

Öppet hus
För föräldrar

Informationsträffar i matsalen
Om klimatsmart mat & mycket annat

Minska matsvinnet 
Mät hur mycket mat som kastas. Utmana grannskolan.
Vem slänger minst mat på en vecka?

VÄLKOMMEN

Variationsrik kost vidgar våra vyer, lägger en god grund för hälsan och ökar intresset för mat och gastronomi.

Cookiepolicy | Dataskyddspolicy

<span data-metadata=""><span data-buffer="">Vi lagar all mat i ert kök. Vi bistår med personal som serverar

I ett tillagningskök produceras all mat och alla tillbehör på plats. Det är Sodexos medarbetare som både tillagar och serverar maten.

<span data-buffer="">Vi gör allt och lite till, för er som saknar både kök och matsal<span data-metadata="">

Vi ser till att både kök och matsal kommer på plats. Vi löser allting, från maten till personalen till kökstillbehör och möbler!

<span data-buffer="">Vi lagar maten i vårt kök, leverar & serverar<span data-metadata="">

Vi lagar måltiden i vårt kök och levererar den till din skolan. Antingen hela måltiden eller delar av måltiden, det som passar dig bäst helt enkelt.

<span data-buffer="">Catering - Vi lagar och levererar maten till er, ni serverar<span data-metadata="">

vi lagar måltiden i vårt kök och levererar den till skolan. Skolans personal tar emot maten och serverar den.