Det är klart att maten vi serverar barn och ungdomar ska vara hälsosam. Men att bara äta för att det är nyttigt blir inte så kul. Därför vill vi servera mat som väcker intresse. Smaker och råvaror, tillagning och hälsa, kultur och miljö – mat är en ingång till att prata om många olika saker.
Vi anordnar en rad olika aktiviteter för att öka medvetenheten om och intresset för vad vi stoppar i oss och hållbarhet. De flesta av aktiviteterna är förstås riktade till barnen, men vi genomför även aktiviteter för skolpersonal och föräldrar.
Världens smaker
Prova mat från olika delar av världen
Mat och pedagogik
Seminarier och utbildningar för skolpedagoger
Temadagar
Dagar med speciella aktiviteter beroende på tema. Några uppskattade teman är bland annat Harry Potter-dagen, Nalle Puh-dagen och Star Wars-dagen.
Öppet hus
För föräldrar
Informationsträffar i matsalen
Om klimatsmart mat & mycket annat
Minska matsvinnet
Mät hur mycket mat som kastas. Utmana grannskolan.
Vem slänger minst mat på en vecka?
Variationsrik kost vidgar våra vyer, lägger en god grund för hälsan och ökar intresset för mat och gastronomi.
I ett tillagningskök produceras all mat och alla tillbehör på plats. Det är Sodexos medarbetare som både tillagar och serverar maten.
Vi ser till att både kök och matsal kommer på plats. Vi löser allting, från maten till personalen till kökstillbehör och möbler!
Vi lagar måltiden i vårt kök och levererar den till din skolan. Antingen hela måltiden eller delar av måltiden, det som passar dig bäst helt enkelt.
vi lagar måltiden i vårt kök och levererar den till skolan. Skolans personal tar emot maten och serverar den.